Ingredience na 14 porcí:

100g ovesných vloček

100g špaldové mouky

50g mletých vlašských ořechů

1 vejce

300ml podmáslí

60g sušených datlí

30g strouhaného kokosu

20g 81% hořké čokolády / nebo si můžete čokoládu doma i vyrobit 😉 Jak na to: zde

5g kokosového oleje

20g kešu másla

citrónová kůra, skořice

lžička prášku do pečiva

další sladidlo (20 kapek vanilkových flavdrops)

 

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.

 

Postup přípravy:

Datle zalijeme vroucí vodou a necháme cca 15 minut odstát. Smícháme si vločky, mouku, 20g kokosu, mleté ořechy (část můžete nechat vcelku a pouze do těsta nalámat a prášek do pečiva. Datle poté slijeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vejce, kešu máslo a promícháme. Nakonec přidáme podmáslí. Mokré ingredience dáme k suchým a promícháme. Přidáme citrónovou kůru, skořici a další sladidlo dle chuti. Formu vymažeme částí kokosového oleje a vysypeme kokosem. Nalijeme těsto a pečeme na 170°C hodinu. Těsto je velmi vláčné, takže pořád bude špejle špinavá. Čokoládu si rozpustíme s cca 2g kokosového oleje a polijeme jí vršek bábovky. Pokud nám zbude kokos, můžeme posypat kokosem. Nakrájíme na 14 kousků (dle formy bábovky).

 

Nutriční hodnoty na 1 porci (1/14):

Kalorická hodnota: 135 kcal

Bílkoviny: 4g

Sacharidy: 14,5g

Tuky: 6,5g

 

 

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

 

Archivy

Text po najetí myši