Ingredience na 14 porcí:
100g ovesných vloček
100g špaldové mouky
1 vejce
300ml podmáslí
60g sušených datlí
20g 81% hořké čokolády / nebo si můžete čokoládu doma i vyrobit 😉 Jak na to: zde
20g kešu másla
citrónová kůra, skořice
lžička prášku do pečiva
další sladidlo (20 kapek vanilkových flavdrops)
Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.
Postup přípravy:
Datle zalijeme vroucí vodou a necháme cca 15 minut odstát. Smícháme si vločky, mouku, 20g kokosu, mleté ořechy (část můžete nechat vcelku a pouze do těsta nalámat a prášek do pečiva. Datle poté slijeme a rozmačkáme vidličkou. Přidáme vejce, kešu máslo a promícháme. Nakonec přidáme podmáslí. Mokré ingredience dáme k suchým a promícháme. Přidáme citrónovou kůru, skořici a další sladidlo dle chuti. Formu vymažeme částí kokosového oleje a vysypeme kokosem. Nalijeme těsto a pečeme na 170°C hodinu. Těsto je velmi vláčné, takže pořád bude špejle špinavá. Čokoládu si rozpustíme s cca 2g kokosového oleje a polijeme jí vršek bábovky. Pokud nám zbude kokos, můžeme posypat kokosem. Nakrájíme na 14 kousků (dle formy bábovky).
Nutriční hodnoty na 1 porci (1/14):
Kalorická hodnota: 135 kcal
Bílkoviny: 4g
Sacharidy: 14,5g
Tuky: 6,5g
Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/