Ingredience pro 1 porci:
60g rýže
250ml vývaru
150g dýně
60g mozarelly light
30g cibule
3ml libovolného zdravého oleje – kompletní nabídka zdravých olejů zde
himalájská sůl, pepř
Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.
Postup přípravy:
Dýni si nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby na 200°C 30-35 minut. Část upečené dýně si odložíme stranou, zbytek si rozmixujeme. Na lžičce oleje si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme rýži, zalijeme vývarem, dáme pokličku a necháme vařit cca 15 minut, než rýže vsákne všechnu vodu. Pokud by jste ji měli ještě tvrdou, přidejte buď další vývar nebo vodu. Vmícháme dýňové pyré a kostičky, mozarellu, nastrouháme a vmícháme do rizota.
Nutriční hodnoty na jednu porci:
Bílkoviny: 25g
Sacharidy: 73g
Tuky: 11g
Vláknin 5,5g
Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/