Ingredience pro 1 porci:

60g rýže

250ml vývaru

150g dýně

60g mozarelly light

30g cibule

3ml libovolného zdravého oleje – kompletní nabídka zdravých olejů zde

himalájská sůl, pepř

 

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.

 

Postup přípravy:

Dýni si nakrájíme na kostičky a dáme na plech vyložený pečícím papírem do trouby na 200°C 30-35 minut. Část upečené dýně si odložíme stranou, zbytek si rozmixujeme. Na lžičce oleje si osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Poté přidáme rýži, zalijeme vývarem, dáme pokličku a necháme vařit cca 15 minut, než rýže vsákne všechnu vodu. Pokud by jste ji měli ještě tvrdou, přidejte buď další vývar nebo vodu. Vmícháme dýňové pyré a kostičky, mozarellu, nastrouháme a vmícháme do rizota.

 

Nutriční hodnoty na jednu porci:

Bílkoviny: 25g

Sacharidy: 73g

Tuky: 11g

Vláknin 5,5g

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

 

Archivy

Text po najetí myši