Ingredience na 8 porcí:

200g uvařených fazolí

50g pohankové mouky

50g erythritolu

lžička prášku do pečiva

120g jablečného pyré

1 vejce

100ml mléka

250g odtučněného tvarohu

50g datlí

20g čokoládového proteinu

20g kakaa

borůvky a kakaové boby na ozdobu

 

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.

 

Postup přípravy:

Datle si namočíme. Fazole rozmixujeme spolu s jablečným pyré, vejcem a mlékem. Přidáme pohankovou mouku, erythritol, 10g kakaa  a prášek do pečiva. Vysypeme formu a pečeme na 190°C 50 minut. Necháme vychladnout. Datle si slijeme a rozmixujeme spolu se zbytkem kakaa, tvarohem a čokoládovým proteinem. Korpus rozřízneme uprostřed a namažeme krémem, přiklopíme. Pomažeme z vrchu i na bocích. Nakonec ozdobíme dle libosti, já použila borůvky a kakaové boby. Nutriční informace jsou počítány bez ozdob.

 

Nutriční hodnoty na 1 porci (1/8):

Kalorická hodnota: 136 kcal

Bílkoviny: 9,5g

Sacharidy: 27g

Tuky: 1,5g

 

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

 

Archivy

Text po najetí myši