Ingredience na 8 porcí:
200g uvařených fazolí
50g pohankové mouky
50g erythritolu
lžička prášku do pečiva
120g jablečného pyré
1 vejce
100ml mléka
250g odtučněného tvarohu
50g datlí
20g kakaa
borůvky a kakaové boby na ozdobu
Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.
Postup přípravy:
Datle si namočíme. Fazole rozmixujeme spolu s jablečným pyré, vejcem a mlékem. Přidáme pohankovou mouku, erythritol, 10g kakaa a prášek do pečiva. Vysypeme formu a pečeme na 190°C 50 minut. Necháme vychladnout. Datle si slijeme a rozmixujeme spolu se zbytkem kakaa, tvarohem a čokoládovým proteinem. Korpus rozřízneme uprostřed a namažeme krémem, přiklopíme. Pomažeme z vrchu i na bocích. Nakonec ozdobíme dle libosti, já použila borůvky a kakaové boby. Nutriční informace jsou počítány bez ozdob.
Nutriční hodnoty na 1 porci (1/8):
Kalorická hodnota: 136 kcal
Bílkoviny: 9,5g
Sacharidy: 27g
Tuky: 1,5g
Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/