Ingredience na 20 porcí:

žloutek

40 g erythritolu

40 g másla

100 g mandlové mouky

½ lžičky xantanové gumy

80 g tučného tvarohu

20 g kešu másla

10 g hořké čokolády

3 g kokosového oleje + na vymazání formiček

lyofilizované maliny na ozdobu

 

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.

 

Postup přípravy:

Smícháme erythritol a mouku. Přidáme žloutek a máslo a vypracujeme těsto. Dáme odpočinout do lednice minimálně na 30 minut. Formičky si pořádně vymažeme kokosovým olejem a vždy do nich vtlačíme kuličku těsta, aby nám uprostřed vznikla pruhlubeň. Pečeme na 170°C 12 minut (do zlatova). Na krém si smícháme tvaroh s kešu máslem. Vychladlé košíčky plníme krémem a polijeme rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem. Až čokoláda trochu ztuhne, posypeme rozmixovanými lyofilizovanými malinami.

 

Nutriční hodnoty na 1 porci (1/20):

Kalorická hodnota: 64 kcal

Bílkoviny: 1,8 g

Sacharidy: 1,3 g

Tuky: 5,9 g

 

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

 

Archivy

Text po najetí myši