Ingredience na 20 porcí:
žloutek
40 g erythritolu
40 g másla
100 g mandlové mouky
½ lžičky xantanové gumy
80 g tučného tvarohu
20 g kešu másla
10 g hořké čokolády
3 g kokosového oleje + na vymazání formiček
lyofilizované maliny na ozdobu
Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.
Postup přípravy:
Smícháme erythritol a mouku. Přidáme žloutek a máslo a vypracujeme těsto. Dáme odpočinout do lednice minimálně na 30 minut. Formičky si pořádně vymažeme kokosovým olejem a vždy do nich vtlačíme kuličku těsta, aby nám uprostřed vznikla pruhlubeň. Pečeme na 170°C 12 minut (do zlatova). Na krém si smícháme tvaroh s kešu máslem. Vychladlé košíčky plníme krémem a polijeme rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem. Až čokoláda trochu ztuhne, posypeme rozmixovanými lyofilizovanými malinami.
Nutriční hodnoty na 1 porci (1/20):
Kalorická hodnota: 64 kcal
Bílkoviny: 1,8 g
Sacharidy: 1,3 g
Tuky: 5,9 g
Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/