Ingredience na 36 porcí:
2 vejce
40 g erythritolu
70 g mandlové mouky
špetka soli
½ lžičky xantanové gumy
Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.
Postup přípravy:
Žloutky vyšleháme s erythritolem do pěny. Bílky vyšleháme se špetkou soli do sněhu. Sníh opatrně vmícháme do žloutků. Přidáme mouku a xantanovou gumu. Na plech vyložený pečícím papírem děláme malé hromádky, které necháme 10 minut odpočinout. Pečeme na 170°C 10 minut. Skladujeme v chladu a suchu.
Nutriční hodnoty na 1 porci (1/36):
Kalorická hodnota: 16,2 kcal
Bílkoviny: 0,8 g
Sacharidy: 0,3 g
Tuky: 1,4 g
Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/