Ingredience pro 8 porcí (celý dort):

Korpus

100g máku

100g špaldové mouky

20g kokosové mouky

100g jablka

50g vanilkového proteinu

150ml makového mléka (či jakéhokoliv jiného)

½ prášku do pečiva

3 vejce

vanilkové flavrdops (10 kapek)

citrónová kůra

Poleva

250g tvarohu

100g cream cheese spread light

citrónová šťáva

vanilkové flavdrops (10 kapek)

 

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.

 

Postup přípravy:

Jablko si očistíme a nastrouháme nahrubo. Přidáme k němu mák, obě mouky, protein a prášek do pečiva. Promícháme. Poté přidáme mléko, vejce a flavdrops či jiné sladidlo. Nakonec do směsi nastrouháme citrónovou kůru. Dáme do vymazané a vysypané formy o průměru 23cm a pečeme na 180°C 35 minut. Během toho si můžeme smíchat polevu. Smícháme tvaroh, cream cheese spread light, citrónovou šťávu a dle chuti dosladíme. Po alespoň mírném vychladnutí korpusu ho rozřízneme a pomažeme krémem. Zbytkem krému pomažeme celý dort. Dáme vychladit. Rozřízneme na 8 porcí.

 

Nutriční hodnoty 1 porce (1/8):

Bílkoviny: 17g

Sacharidy: 17g

Tuky: 8g

Vláknina: 4,5g

 

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

Archivy

Text po najetí myši