Ingredience na 12 porcí:
60g polenty
90g pohankové mouky
40g proteinu
4 vejce
240g jablečného pyré
200g mrkve
280g kefíru
20g křížal
2 lžičky skořice
lžíce prášku do pečiva
320g odtučněného tvarohu
200g 5% goldessy
Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.
Postup přípravy:
Smícháme si polentu, pohankovou mouku, protein, skořici, prášek do pečiva a křížaly nakrájené na drobnější kousky. Ve vedlejší misce si smícháme mrkev nastrouhanou na jemno, jablečné pyré, vejce a kefír. Suché přidáme do mokrých. Podle potřeby můžete doředit vodou. Dáme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 180°C 40 minut. Mezitím si smícháme tvaroh, goldessu (či lučinu, gervais), arašídové máslo a osladíme flavdrops. Až chleba vychladne, můžete ho rozpůlit v půlce a potřít krémem (zbytek krému použijeme navrch a na strany) nebo ho namazat pouze z venku. Ozdobíme čímkoliv dle chuti. Použité lesní ovoce není započítáno v makrech.
Nutriční hodnoty na 1 porci (1/12):
Kalorická hodnota: 175 kcal
Bílkoviny: 12g
Sacharidy: 19g
Tuky: 5g
Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/