Ingredience na 4 porce:

80g ovesných vloček

40g rozinek

400g skyr bílého jogurtu

200g čerstvých  ostružin

10g želatiny za studena

dosladit dle chuti flavdrops

 

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.

 

Postup přípravy:

Rozinky si zalijeme vroucí vodou a necháme odstát cca 15 minut, než do sebe rozinky vsáknou vodu a změknou. Vodu slijeme a přidáme ovesné vločky a rozmixujeme. Pokud vám nebudou vadit kusy rozinek, stačí rozmačkat. Do dna muffinového košíčku (silikonového) dáme kuličku směsi a utlačíme, aby nám vznikl základ. Takhle si uděláme 12 košíčků. V misce smícháme skyr jogurt s ostružinami a želatinou. Pár ostružin si odděláme na ozdobení. Rozmixujeme a dle chuti můžeme dosladit. Směsí plníme košíčky. Dáme ztuhnout nejlépe přes noc. Místo řeckého jogurtu můžete použít i normální, ale změní se množství bílkovin. Použitý jogurt nesmí být tekutý. Vzniknou 4 porce.

 

Nutriční hodnoty na 1 porci (1/4):

Kalorická hodnota: 210 kcal

Bílkoviny: 15,75g

Sacharidy: 31,5g

Tuky: 2,25g

 

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

 

Archivy

Text po najetí myši