Ingredience na 10 porcí:

500g odtučněného tvarohu

50g vanilkového proteinu

100ml mléka

200ml vody

20g želatiny

300g ostružin

podle chuti flavdrops

na ozdobu se také hodí lyofilizované ostružiny

 

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.

 

Postup přípravy:

Želatinu dáme namočit do vody do rendlíku na cca 1 hodinu. Poté ji ohřejeme, aby se rozpustila. Směs nesmí vřít. Jakmile se rozpustí, směs odstavíme a necháme chvíli vychladnout. Mezitím si smícháme tvaroh s proteinem a mlékem. Dle chuti můžete ještě dosladit flavdrops. Ostružiny (250g) si rozmixujeme. Můžete propasírovat, aby jste tam neměly zrníčka nebo nemusíte, ale ucítíte je lehce v dortu (ale jinak ničemu nevadí). Dortovou formu s průměrem 23cm si vyložíme pečícím papírem (stačí spodek). Do tvarohu přimícháme želatinu a 1/3 ostružin. 1/3 těsta vlijeme do formy a uhladíme, aby byla rovnoměrná. Do těsta přidáme další 1/3 ostružinového pyré a další 1/3 těsta vylijeme na světlejší základ. Opakujeme ještě naposledy. Nakonec dort ozdobíme zbytkem ostružin. Dáme vychladit přes noc do lednice. Nakrájíme na 10 kousků. Dle chuti můžete dozdobit hořkou čokoládou, ořechovým máslem či lyofilizovanými ostužinami.

 

Nutriční hodnoty na 1 porci (1/10):

Kalorická hodnota: 85 kcal

Bílkoviny: 12,3g

Sacharidy: 6,6g

Tuky: 1,1g

 

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

 

Chci odebírat novinky

Chci dostávat 2x měsíčně email, ve kterém získám:

SLEVOVÉ KUPÓNY
NEJVÝHODNĚJŠÍ AKCE
SPECIÁLNÍ NABÍDKY

Je mi známa informace, že se mohu kdykoliv odhlásit a odběr mailových novinek zrušit, pokud usoudím, že mne to již dále nezajímá.

Archivy