Postup přípravy:

Vodu si ohřejeme, aby byla teplá. Vmícháme do ní droždí a necháme 15 minut odpočinout. Mezitím si očistíme jablko, nakrájíme nadrobno, hodíme do kastrůlku a podlijeme trochou vody. Až bude jablko změklé, většinu vody vylijeme a rozmixujeme na pyré. Pokud máte jablečné pyré, můžete toto vynechat. Smícháme si mouku, sůl, lžíci pyré, vejce a kvásek a pořádně zpracujeme těsto. Dáme do tepla vykynout 1,5-2 hodiny. Během toho si připravíme ořechovou náplň. Ořechy si v sekáčku či mixéru rozmixujeme na jemno. Smícháme se skořicí. Poté přidáme zbytek pyré, cream cheese spread light, flavdrops (či jiné sladidlo) a rumové aroma (dle chuti). Vše pořádně promícháme. Až bude těsto vykynuté, rozdělíme ho na dvě poloviny. První polovinu rozválíme mírně do výšky a poté hlavně do široka. Potřeme polovinou náplní a narolujeme. Doporučuji ještě podsypávat, aby se vám těsto popřípadě nelepilo na podložku. Nakrájíme na šneky a dáváme na plech. S druhou polovinou opakujeme. Pečeme na 180°C 20 minut.

 

Ingredience pro 36 šneků:

Těsto

350g špaldové mouky

100ml vody

7g sušeného droždí

2 vejce

30g jablka

špetka soli

Náplň

100g vlašských ořechů

100g jablka

50g cream cheese spread light

vejce

rumové aroma, skořice

karamelové flavdrops (10 kapek)

 

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny. Stačí kliknout.

 

Nutriční hodnoty:

[table id=1 /]

 

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

Chci odebírat novinky

Chci dostávat 2x měsíčně email, ve kterém získám:

SLEVOVÉ KUPÓNY
NEJVÝHODNĚJŠÍ AKCE
SPECIÁLNÍ NABÍDKY

Je mi známa informace, že se mohu kdykoliv odhlásit a odběr mailových novinek zrušit, pokud usoudím, že mne to již dále nezajímá.

Archivy

Text po najetí myši