Ingredience na 12 porcí:
100g lískových ořechů
160g jablečného pyré
250g jemného tvarohu
200g 16% zakysané smetany
40g hořké čokolády 80%
10g kakaa
10g kakaového másla
karamelové/čokoládové flavdrops
Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.
Postup přípravy:
Ovesné vločky si spolu s lískovými ořechy rozmixujeme a poté přidáme jablečné pyré a vytoříme kompaktní mírně lepivou hmotu. Dáme odpočinout do lednice. Do vodní lázně dáme rozpustit 20g čokolády a kakaový máslo. Mezitím si připravíme krém. Jemný tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou. Poté ručně opatrně přimícháme kakao a čokoládový protein. Rozpuštěnou čokoládu s kakaovým máslem vlijeme do tvarohové směsi a vyšleháme. Dochutíme dle chuti karamelovými flavdrops. Vezmeme si formu cca 18x23cm a můžeme vyložit pečícím papírem nebo potravinářskou fólií (pro lepší vyklápění). ½ těsta vmačkáme naspod, potřeme krémem a 2/2 těsta rozdrobíme navrch. Posypeme kousky nakrájené čokolády, kterou jsme si předtím oddělali. Dáme nejlépe přes noc vychladit do lednice. Nakrájíme na 12 kusů a podáváme.
Nutriční hodnoty na 1 porci (1/12):
Kalorická hodnota: 210 kcal
Bílkoviny: 8,8g
Sacharidy: 16g
Tuky: 12g
Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/