Ingredience na 12 porcí:

200g jemných ovesných vloček

100g lískových ořechů

160g jablečného pyré

250g jemného tvarohu

200g 16% zakysané smetany

40g hořké čokolády 80%

20g čokoládového proteinu

10g kakaa

10g kakaového másla

karamelové/čokoládové flavdrops

 

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.

 

Postup přípravy:

Ovesné vločky si spolu s lískovými ořechy rozmixujeme a poté přidáme jablečné pyré a vytoříme kompaktní mírně lepivou hmotu. Dáme odpočinout do lednice. Do vodní lázně dáme rozpustit 20g čokolády a kakaový máslo. Mezitím si připravíme krém. Jemný tvaroh vyšleháme se zakysanou smetanou. Poté ručně opatrně přimícháme kakao a čokoládový protein. Rozpuštěnou čokoládu s kakaovým máslem vlijeme do tvarohové směsi a vyšleháme. Dochutíme dle chuti karamelovými flavdrops. Vezmeme si formu cca 18x23cm a můžeme vyložit pečícím papírem nebo potravinářskou fólií (pro lepší vyklápění). ½ těsta vmačkáme naspod, potřeme krémem a 2/2 těsta rozdrobíme navrch. Posypeme kousky nakrájené čokolády, kterou jsme si předtím oddělali. Dáme nejlépe přes noc vychladit do lednice. Nakrájíme na 12 kusů a podáváme.

 

Nutriční hodnoty na 1 porci (1/12):

Kalorická hodnota: 210 kcal

Bílkoviny: 8,8g

Sacharidy: 16g

Tuky: 12g

 

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

 

Archivy

Text po najetí myši