Pro výrobu agávového sirupu v BIO kvalitě se používají pouze vybrané rostliny agáve z ekologického zemědělství. Tyto rostliny se drtí a získává se z nich surová šťáva. Ta se dále zahušťuje ve vakuu při teplotě kolem 40 stupňů celsia. Díky tomu zůstávají zachovány nutriční hodnoty sirupu. Více
Agáve sirup tmavý
Pro výrobu agávového sirupu v BIO kvalitě se používají pouze vybrané rostliny agáve z ekologického zemědělství. Tyto rostliny se drtí a získává se z nich surová šťáva. Ta se dále zahušťuje ve vakuu při teplotě kolem 40 stupňů celsia. Díky tomu zůstávají zachovány nutriční hodnoty sirupu.
Největším přínosem agávového sirupu, který má sladivost až o 30 % vyšší než rafinovaný cukr je jeho vysoký obsah fruktózy až 65 % a nižší podíl glukózy max. 25 %.
Díky tomu má glykemický index pouze 30. A bývá používán i diabetiky. Má příjemnou karamelovou chuť a dá se použít v teplé i studené kuchyni.
Vhodné jako
Sladidlo do nápojů, moučníků, kaší atd.
Složení
Zahuštěná šťáva BIO z kaktusu agáve.
Množství | 500 ml |
---|
na 100 ml | |
Energetická hodnota | 1302 kJ / 311 kcal |
Tuky | 0 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 78 g |
– z toho cukry | 77 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |