Datlový sirup se hodí na studenou i teplou kuchyni. Nechte jej vyniknout nejlépe s neutrálními pokrmy, jako je tofu krém, bílý jogurt, tvaroh. Hodí se na ovesnou nebo jinou snídaňovou kaši, palačinky, ale i na doslazení obilné kávy. Více
Datlový sirup
Při výrobě datlového sirupu se smíchají sušené datle s vodou, mixují, filtrují a výsledná šťáva se koncentruje na požadovanou hustotu. Datlový sirup je tmavý, voňavý, poměrně hustý s charakteristickou chutí a dobře sladí, je tradičním sladidlem na Středním východě.
Datlový sirup se hodí na studenou i teplou kuchyni. Nechte jej vyniknout nejlépe s neutrálními pokrmy, jako je tofu krém, bílý jogurt, tvaroh. Hodí se na ovesnou nebo jinou snídaňovou kaši, palačinky, ale i na doslazení obilné kávy.
Složení: Zahuštěný koncentrát z datlové šťávy - nepřislazeno
Země původu: Tunisko
Gramáž | 480g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 1187kJ/284kcal |
Tuky | <0,15 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 69,30 g |
– z toho cukry | 3,90 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 1,40 g |
Sůl | 0 g |