Powered by Smartsupp

Celá Opava soutěží o Mystery Boxy v hodnotě 100.000 Kč. Zapojíš se taky? Více informací získáš ZDE.

Kombucha různé druhy 2 L

1 bod do věrnostního systému

Cena
79 Kč

Výrobce

Kód produktu
RF185

Hmotnost
2 kg

Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

balení

Kombucha má pozitivní účinky na lidský organizmus, obsahuje probiotika a antioxidanty, které se podílí na odstraňování škodlivých bakterií a mikroorganizmů z těla. Více

Kombucha

Je druh čaje, který vzniká kvašením (fermentací) speciální „kombuchové“ kultury. Tradice tohoto nápoje sahá tisíce let zpátky do historie. Má pozitivní účinky na lidský organizmus, jako jiné čaje a navíc obsahuje probiotika. Kombucha také obsahuje antioxidanty, které se podílí na odstraňování škodlivých bakterií a mikroorganizmů z těla. Tímto způsobem je možné se zbavit některých onemocnění.

  1. Kombucha je bohatým zdrojem probiotik – probiotika pozitivně působí na váš zažívací trakt, také zmírňují zánět a v konečném důsledku mohou pomoci i při hubnutí.
  2. Kombucha obsahuje zelený čaj – zelený čaj je zdravý díky obsahu mnoha bioaktivních složek, jako jsou polyfenoly, které jsou silnými antioxidanty. Kombucha, která je vytvořena ze zeleného čaje obsahuje tedy tyto látky a má stejné účinky na naše zdraví. Studie ukazují, že pravidelným pitím zeleného čaje lze spálit více kalorií a tím snížit množství viscerálního tuku, snížit hodnoty škodlivého cholesterolu a lépe udržovat hodnoty krevního cukru.
  3. Kombucha obsahuje antioxidanty – antioxidanty jsou látky, které bojují s radikály, což jsou látky, které svojí reaktivitou ničí struktury našich buněk. Studie prováděné na potkanech ukazují, že pravidelným užíváním kombuchy je možné redukovat až 70% toxického vlivu na játra způsobeného toxickými metabolity nebo toxickými látkami, které přijímáme potravou.
  4. Kombucha zabíjí bakterie – jedna z hlavních látek, které je produkovaná během kvašení kombuchy je kyselina octová, která podobně jako polyfenoly, je schopná redukovat mnoho škodlivých bakterií v našem těle. Kombucha vyrobené z černého nebo zeleného čaje má zřejmě silné antibakteriální účinky, zejména proti bakteriím, které působí infekce a také proti kvasinkám.
  5. Kombucha snižuje riziko vzniku kardiovaskulárních onemocnění – užívání kombuchy může mít příznivý vliv na dva parametry této nemoci, a to na hladinu LDL a HDL cholesterolu. LDL cholesterol je přezdíván jako „zlý“ a HDL jako „hodný“.
  6. Kombucha by mohla pomoci v léčbě cukrovky druhého typu – studie ukazuje vliv kombuchy na hladinu cukru v krvi, kterou snižuje. Také příznivě působí na funkci ledvin a jater.
  7. Kombucha jako prevence rakoviny – v laboratorních testech kombucha zabraňovala vzniku a šíření nádorových buněk pomocí polyfenolů a dalších antioxidantů. Antioxidanty zřejmě působí tak, že blokují mutaci genů, které vede k přeměně zdravé buňky v nádorovou a že tyto látky také blokují růstové faktory nádorových buněk.

Složení

Kombucha Heřmánek: voda, odvar z heřmánku (50%) a ze zeleného čaje (50%),cukr.

Kombucha Hloh: voda, odvar květu hlohu 5%, zelený čaj 95%, cukr, kvasinkové kultury a mléčné bakterie

Kombucha Kopřiva: voda, odvar z kopřivy 30%, a ze zeleného čaje 70%, cukr, kvasinkové kultury a mléčné bakterie

Parametry
Příchuť Heřmánek, Hloh, Kopřiva
Množství 2l
  na 100 ml 
Energetická hodnota 76,8 kj / 18,4 kcal
Tuky 0 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 4,6 g
– z toho cukry 4,6 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 0 g
Sůl 0 g