Díky obsahu čerstvého nektaru se plody morušovníku stávají nejen skvělou pochoutkou pro děti a dospělé, ale také zdraví prospěšným prostředkem.
Více
Moruše bílá
Morus alba je vynikající medové ovoce. Čerstvé plody sušené na slunci.
Pokud jste se s moruší bílou ještě nesetkali, určitě Vás okouzlí svojí typicky medovou chutí. Plody jsou cca 2cm veliké obsypané bobulemi plnými přírodního nektaru. Chuť moruše je nepopsatelně lahodná, někým přirovnávána k okusování čerstvé medové plástve, právě vyjmuté z včelího úlu, avšak bez enormní sladkosti medu. Plody se jí celé, nemají pecičky ani tvrdé stonky.
Díky obsahu čerstvého nektaru se plody morušovníku stávají nejen skvělou pochoutkou pro děti i dospělé ale také zdraví prospěšným prostředkem.
Plody obsahují vitamíny B1, B2, C, řadu minerálních látek, pektiny, organické kyseliny a bílkoviny.
Moruše jsou zdrojem resveratrolu.
TIP1: Morušový čaj
Potřebujeme: 1 lžíci plodů, 3 dl vroucí vody
Postup: Plody zalijeme vroucí vodou a vše necháme 15 minut louhovat, pak cedíme, plody pořádně vymačkáme a můžeme popíjet.
TIP2: Nápoj z moruše a lněného semínka rozpohybuje střeva
Tento nápoj je výborný při problémech se zácpou.
Potřebujeme: 1 polévkovou lžíci lněného semene, 4 dl vody, 1 dl morušové šťávy
Postup: Ráno semínko přelijeme 4 dl studené vody a vše necháme do večera odpočívat. Večer kolem 18 hodiny ke směsi přidáme morušovou šťávu a pak celou sklenici naráz vypijeme.
Složení: Moruše
Země původu: Turecko
Výrobek může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu a oxidu siřičitého.
Skladujte na suchém místě, mimo dosah slunečního záření.
Gramáž | 250g |
---|
na 100 g | |
Energetická hodnota | 1435 kj / 343 kcal |
Tuky |
2 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 75 g |
– z toho cukry | 3,8 g |
Vláknina | 5 g |
Bílkoviny | 4 g |
Sůl | 0,21 g |