Postup přípravy:

Želatinu dáme namočit do vody na 1,5h. Ovesné vločky, mandle a ořechy si dohromady rozmixujeme
na moučku, poté k nim přidáme datle a rozmixujeme, aby se vše spojilo a hmota držela pohromadě.
Spodek formy (průměr 23cm) si vyložíme pečícím papírem, vysypeme na ní směs vloček, ořechů a
datlí a pořádně ji do formy natlačíme. Mléko dáme ohřát, aby bylo horké (bude pro vás problém
udržet prst v mléce) a do mixéru dáme tvaroh, nabobtnalou želatinu, horké mléko, protein a
flavdrops a pořádně promixujeme (pokud máte malý mixér, tak to udělejte na dvakrát). Vylejeme na
korpus a počkáme 15 minut, aby se to trochu zatáhlo. Po 15 minutách koláč ozdobíme malinami (či
jiným čerstvým ovocem) a dáme uležet do lednice, nejlépe přes noc. Ráno nakrájíme na 8 kousků a
můžeme podávat.

 

Ingredience pro 8 porcí (celý dort):

30g želatiny v prášku
250ml vody
100g ovesných vloček
20g mandlí
20g vlašských ořechů
140g datlí
500g odtučněného tvarohu
60g vanilkového proteinového prášku
250ml mléka
vanilkové flavdrops (10 kapek)
125g malin

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.

 

Nutriční hodnoty:

Nutriční hodnoty 1 porce (1/8) Celá porce
Energetická hodnota 238 kcal 1906 kcal
Bílkoviny 18g 144g
Sacharidy 29g 233g
Tuky 5g 39g
Vláknina 4g 30g

 

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

Chci odebírat novinky

Chci dostávat 2x měsíčně email, ve kterém získám:

SLEVOVÉ KUPÓNY
NEJVÝHODNĚJŠÍ AKCE
SPECIÁLNÍ NABÍDKY

Je mi známa informace, že se mohu kdykoliv odhlásit a odběr mailových novinek zrušit, pokud usoudím, že mne to již dále nezajímá.

Archivy