Ingredience na 1 velkou / 2 menší porce:
1 hrnek uvařené cizrny
1 lžíce tahini
1 plátek nori řasy
2 hrsti cherry rajčátek
1/3 salátové okurky
1 hlávka římského salátu
Sůl, pepř
Šťáva z ½ citrónu
Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.
Postup přípravy:
Nejprve si buď vidličkou nebo šťouchadlem na brambory nahrubo rozmačkáme cizrnu, aby v ní ještě zůstaly kromě cizrnového pyré i kousky celé cizrny. Přidáme tahini, šťávu z citrónu a vše promícháme. Nastříháme si nadrobno nori řasu, která dodá našemu salátku „rybí“ chuť a vůni. Dochutíme pepřem a solí dle našich preferencí. Vmícháme do cizrny na kostičky nakrájenou okurku a nakrájená cherry rajčátka. Podáváme na listech římského salátu. A malá rada nazávěr – nejlépe chutná 1 den odležený.
Nutriční hodnoty na celou porci:
Kalorická hodnota: 400 kcal
Bílkoviny: 19,7 g
Sacharidy: 38,7g
Tuky: 12,7g
Autorkou receptu je Andy Š., https://andyandrejka.wordpress.com/https://wantbefitm.blogspot.cz/