Ingredience na 1 velkou / 2 menší porce:

1 hrnek uvařené cizrny

1 lžíce tahini

1 plátek nori řasy

2 hrsti cherry rajčátek

1/3 salátové okurky

1 hlávka římského salátu

Sůl, pepř

Šťáva z ½ citrónu

 

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.

 

Postup přípravy:

Nejprve si buď vidličkou nebo šťouchadlem na brambory nahrubo rozmačkáme cizrnu, aby v ní ještě zůstaly kromě cizrnového pyré i kousky celé cizrny. Přidáme tahini, šťávu z citrónu a vše promícháme. Nastříháme si nadrobno nori řasu, která dodá našemu salátku „rybí“ chuť a vůni. Dochutíme pepřem a solí dle našich preferencí. Vmícháme do cizrny na kostičky nakrájenou okurku a nakrájená cherry rajčátka. Podáváme na listech římského salátu. A malá rada nazávěr – nejlépe chutná 1 den odležený.

 

Nutriční hodnoty na celou porci:

Kalorická hodnota: 400 kcal

Bílkoviny: 19,7 g

Sacharidy: 38,7g

Tuky: 12,7g

 

Autorkou receptu je Andy Š., https://andyandrejka.wordpress.com/https://wantbefitm.blogspot.cz/

 

Archivy

Text po najetí myši