Ingredience na 9 porcí:

60g sušených švestek

30g datlí

80g ovesných vloček

25g kešu

skořice

 

200ml mléka

20g pudinkového vanilkového prášku

sladidlo (flavdrops)

lžička želé

 

140ml vody

80g lesního ovoce

3g agaru

sladidlo

 

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny.

 

Postup přípravy:

Švestky a datle zalijeme vroucí vodou a necháme odstát. Potom směs rozmixujeme (nebo rozmačkáme) s jemnými ovesnými vločkami, skořicí a nakrájenými kešu ořechy. Touto směsí vycpeme spodek formiček na muffiny. Dáme si do kastrólu 150ml mléka a přivedeme směs k varu. V 50ml rozmícháme pudinkový prášek a přidáme ke zbytku, až bude vřít. Vaříme do zhoustnutí, odstavíme a osladíme. Po lžících dáváme pudink do formiček. Necháme vychladnout. Nakonec si do katrólu dáme 140ml vody, 80g lesního ovoce a 3g agaru. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Odstavíme, osladíme a po lžících dáváme do košíčků. Opatrně dáme do lednice minimálně na 3 hodiny. Hotové košíčky vyndáme z mufinových košíčků a podáváme. Recept obsahuje 9 porcí.

 

Nutriční hodnoty na 1 porci (1/9):

Kalorická hodnota: 103 kcal

Bílkoviny: 2,7g

Sacharidy: 17,5g

Tuky: 2,3g

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

 

Chci odebírat novinky

Chci dostávat 2x měsíčně email, ve kterém získám:

SLEVOVÉ KUPÓNY
NEJVÝHODNĚJŠÍ AKCE
SPECIÁLNÍ NABÍDKY

Je mi známa informace, že se mohu kdykoliv odhlásit a odběr mailových novinek zrušit, pokud usoudím, že mne to již dále nezajímá.

Archivy

Text po najetí myši