Domácí čokoládu zvládnete připravit za 20 minut, poté si musíte jen počkat, než vychladne a hurá na ní, je báječná 🙂

Hořkost (obsah kakaa) i sladkost (množství cukru/sladila) si můžete nastavit podle sebe, není nutné se držet přesně receptu, každý to máme rádi trošku jinak.

Ingredience, které si do čokolády přidáte, závisí čistě na vaši chuti, fantazii a aktuálních zásobách. Doporučujeme např. naše MERUŇKY NATURAL, ŠVESTKY, nebo jakékoliv jiné sekané OŘECHY. Nebojte se experimentovat.

Co budeme potřebovat? My jsme si čokoládu vyrobili z těch nejkvalitnějších ingrediencí. Jejich cena je sice mírně vyšší, vydrží však dlouho, ale co je hlavní, pokud si přepočítáte cenu za obyčejnou čokoládu z obchodu (plnou nekvalitních a levných ingrediencí) oproti čokoládě, kterou si můžete z ingrediencí vyrobit, ve výsledku ještě ušetříte a to poměrně výrazně.

Ingredience na 2 větší porce:

  • 10 kusů kakaových bobů (drcené, nebo si můžete nadrtit celé, obojí v nabídce)
  • 50g kakaového másla
  • 10g kokosového oleje
  • 3 lžičky kakaového prášku (čím více přidáte, tím silnější čokoládu vyrobíte, máte li rádi hořkou čokoládu, nebojte se přidat výrazně více)
  • třtinový cukr / datlový sirup / flavdrops na dochucení, vyberte libovolně, neuděláte chybu ani s jednou variantou, množství volte dle chuti
  • sušené ovoce / ořechy – opět platí, nebojte se experimentovat, udělejte si klidně v jedné tabulce mix 5 ingrediencí, pokud budete využívat misku, rozdělte si ingredience na 5 části a ty pak zalijte čokoládou

Všechny ingredience můžete zakoupit u nás na eshopu. Nepřehlédněte také novou kategorii KAKAOVÉ PRODUKTY.

Postup:

Jako první si rozpustíme dvě základní ingredience a to kakaové máslo a kokosový olej. Rozpouštějte ve vodní lázní (nádoba v hrnci s teplou vodou). Mezitím si nasekáme / nadrtíme kakaové boby (pokud nemáte rádi chuť bobů, nemusíte přidávat, my doporučujeme podrcené boby ještě přesít před síto, není to však nezbytné). Do rozpuštěné směsi dobře zamíchejte kakaový prášek (množství, které přidáte, rozhoduje o tom, kolik % bude čokoláda mít). Doslaďte, dle chuti. Přidejte další ingredience. Po ztuhnutí v lednici můžete podávat. Čokoládu doporučujeme udržovat v chladu, konzistencí při pokojové teplotě připomíná ledovou čokoládu 🙂

My jsme vyráběli dvě varianty, meruňkovou  – meruňky jsme na jemno nakrájeli, rozprostřeli do misky a zalili hotovou směs. A s lískovými oříšky ve formičkách – obě se povedly 🙂

Přejeme dobrou chuť.

Chci odebírat novinky

Archív