Postup přípravy:

Na kvásek si ohřejeme mléko, aby bylo vlažné. Vmícháme do něj droždí a cukr. Zasypeme 5g mouky a necháme 15 minut odstát. Mezitím si smícháme mouky, sůl a semínka. Poté přidáme kvásek a vodu dle potřeby (pomalu přidávejte, těsto by nemělo lepit). Dáme kynout do tepla na 1 hodinu. Těsto si rozdělíme napůl (každý bochník cca 500g), pokud máte jenom jednu formu nebo žádnou, určitě by šel udělat i na plechu, těsto drží hezky pospolu. Dáme do formy nebo na plech a necháme ještě 20 minut odpočinout. Troubu si předehřejeme na 200°C, než vložíme chleby do trouby, potřeme olejem a dáme péct 25 minut. Každý chléb jsem nakrájela na 10 plátků.

 

Ingredience pro 2 chlebíky:

70ml mléka

5g třtinového cukru

3g sušeného droždí

380g žitné chlebové mouky

170g + 5g špaldové mouky

100g slunečnicových semínek

10g soli

280ml vody

5ml sezamového oleje

Některé z ingrediencí můžete zakoupit na našem eshopu za skvělé ceny. Stačí kliknout.

 

Nutriční hodnoty:

 

Autorem článku je Míša Šislerová, https://wantbefitm.blogspot.cz/

Archivy

Text po najetí myši