Powered by Smartsupp

Celá Opava soutěží o Mystery Boxy v hodnotě 100.000 Kč. Zapojíš se taky? Více informací získáš ZDE.

Dýňová mouka 1 kg mega 50%

dýňová mouka
dýňová mouka
Dostupnost
Produkt již není v nabídce

Výrobce

Kód produktu
RF353

Hmotnost
1.02 kg

Balení
1 balení

Náhradní produkt

Dýňová mouka je přirozeně bezlepková. Je vyrobena z odtučněných výlisků semen tykve, které byly lisovány za studena. Využijte ji v kuchyni na pečení, zahušťování i obalování. Díky nízkému obsahu sacharidů je dýňová mouka vhodná při Low Carb i Paleo dietě


Více

Dýňová mouka se vyrábí z dýňových semínek, které se za studena vylisují, čímž dojde k odstranění části tuku. Pak se semínka namelou a vzniká mouka zelené barvy s typickou vůní a chutí a širokým spektrem použití.

Dýňová semínka obsahují zejména bílkoviny, zdraví prospěšné omega 3 kyseliny a vlákninu. Jsou také zdrojem zinku, hořčíku, vápníku, železa, mědi a dalších minerálů. Z vitamínů obsahují vit. sk. B, A, C a zejména je v nich mnoho vit. E. Dýňová semínka jsou přirozeně bezlepková, takže mouku můžou používat i celiaci. A pokud vás trápí alergie na oříšky, tak je právě dýňová mouka ideálním kandidátem jako náhrada za oříškové mouky.

Použití

Můžete ji smíchat s jinými druhy mouk nebo ji použít samostatně. Upečte si chléb, rohlíky i houstičky, přidejte třeba i pár celých dýňových semínek, a máte výborné pečivo na snídani, k polévce i na večeři.

Zahuštění polévky, omáček i šťáv, to jde s dýňovou moukou raz dva. Dýňová mouka do sebe dokáže vsáknout větší množství tekutin i tuku, proto ji přidávejte pomalu.

Z dýňové mouky upečete i vynikající moučníky, cibulkový koláč, muffiny i palačinky. Doporučujeme ovšem při úplném nahrazení mouky v receptu přidat jedno vejce nebo tekutiny navíc, aby mělo těsto správnou konzistenci. A pokud k dýňové mouce přidáte mandlové aroma, tak moučník získá pistáciovou příchuť.

Země původu: Slovensko

Složení: Dýňová semínka 100%

Parametry
Gramáž 1000g
Energetická hodnota 1479 kJ / 352 kcal
Tuky 7,2 g
– z toho nasycené mastné kyseliny 3,1 g
Sacharidy 4,3 g
– z toho cukry 3,9 g
Vláknina
Bílkoviny 61,8 g
Sůl 0,01 g