Dýňová mouka je přirozeně bezlepková. Je vyrobena z odtučněných výlisků semen tykve, které byly lisovány za studena. Využijte ji v kuchyni na pečení, zahušťování i obalování. Díky nízkému obsahu sacharidů je dýňová mouka vhodná při Low Carb i Paleo dietě
Více
Dýňová mouka se vyrábí z dýňových semínek, které se za studena vylisují, čímž dojde k odstranění části tuku. Pak se semínka namelou a vzniká mouka zelené barvy s typickou vůní a chutí a širokým spektrem použití.
Dýňová semínka obsahují zejména bílkoviny, zdraví prospěšné omega 3 kyseliny a vlákninu. Jsou také zdrojem zinku, hořčíku, vápníku, železa, mědi a dalších minerálů. Z vitamínů obsahují vit. sk. B, A, C a zejména je v nich mnoho vit. E. Dýňová semínka jsou přirozeně bezlepková, takže mouku můžou používat i celiaci. A pokud vás trápí alergie na oříšky, tak je právě dýňová mouka ideálním kandidátem jako náhrada za oříškové mouky.
Použití
Můžete ji smíchat s jinými druhy mouk nebo ji použít samostatně. Upečte si chléb, rohlíky i houstičky, přidejte třeba i pár celých dýňových semínek, a máte výborné pečivo na snídani, k polévce i na večeři.
Zahuštění polévky, omáček i šťáv, to jde s dýňovou moukou raz dva. Dýňová mouka do sebe dokáže vsáknout větší množství tekutin i tuku, proto ji přidávejte pomalu.
Z dýňové mouky upečete i vynikající moučníky, cibulkový koláč, muffiny i palačinky. Doporučujeme ovšem při úplném nahrazení mouky v receptu přidat jedno vejce nebo tekutiny navíc, aby mělo těsto správnou konzistenci. A pokud k dýňové mouce přidáte mandlové aroma, tak moučník získá pistáciovou příchuť.
Země původu: Slovensko
Složení: Dýňová semínka 100%
Gramáž | 1000g |
---|
Energetická hodnota | 1479 kJ / 352 kcal |
Tuky | 7,2 g |
– z toho nasycené mastné kyseliny | 3,1 g |
Sacharidy | 4,3 g |
– z toho cukry | 3,9 g |
Vláknina | |
Bílkoviny | 61,8 g |
Sůl | 0,01 g |